14.11.2015
Uusia kuvia vuosilta 2014 ja 2015 lisätty galleriaan.

Kuinka hoitaa uutta tatuointia

  1. Pidä sidettä vähintään 1-2 tuntia.
  2. Poista side, huuhtele haalealla vedellä n.5 min ja painele kuivaksi.
  3. Rasvaa haava voiteella 4-5 kertaa päivässä noin 15:n päivän ajan. Pese kädet AINA ennen rasvausta tai ennen kuin kosketat tatuointia. Tuoreen tatuoinnin koskettelu ei ole muutenkaan suotavaa. Ihon paranemisprosessi on yksilökohtaista, yleensä tatuoinnin parantuminen vie n. 5-15 vuorokautta. Haavavoiteesta voi siirtyä perusvoiteeseen kun iho on parantunut eikä värjäytynyttä rupea enää irtoa. Perusvoidetta voi käyttää jos tuore, parantunut tatuointi tuntuu kuivalta tai "kesii" reunoiltaan.
  4. Pidä tatuointi puhtaana ilman sidettä jotta tatuointi saa "hengittää".
  5. Vältä uimista ja saunomista kaksi viikkoa. Muista kuitenkin pestä tatuointi.
  6. Suojaa auringolta noin kuukausi. (aurinkorasvaa voi käyttää kun iho on parantunut eli n.15 päivän kuluttua tatuoinnin otosta).
  7. Älä raavi tai nypi rupea! Liian aikaisin revennyt rupi vaurioittaa tatuointia.
  8. Jos tatuointiasi kutittaa, voit helpottaa sitä pesemällä tatuoinnin lämpimällä vedellä ja vaihtamalla tuoreen haavavoiteen. Älä käytä mielellään alkoholipitoisia desinfiointiaineita tatuoinnin hoitoon, koska nämä kuivattavat ihoa, tuhoavat suojaavat bakteerit ja vaurioittavat jo parantunuttakin ihokudosta.
  9. Vältä käyttämästä hankaavia vaatteita.
Ohjeita noudattamalla varmistat ihon kunnollisen paranemisen ja tatuoinnin säilyvyyden. Tulosta vaikka muistilista jääkaapin oveen!